siebe de roos

Auteur: Piet Bout

Hallo Siebe, ik ben opgegroeid op de aalsmeerweg 129 ". Ik ben ongeveer in 1958 op de hoofddorpkwartier Drumband gegaan een leuke tijd was dat met Alex voorop die mocht alleen meelopen als hij zich scheerde. Ik heb op die drumband mijn vrouw leren kennen waar ik nu 45 jaar mee getrouwd ben. Zij woonde toen met haar ouders in de Weissenbruchstraat 45 '''. Zo kwam ik in de weissenbruchstraat.Wij hebben eerst 5 jaar in de staatliedenbuurt gewoont en zijn in 1968 naar de weissenbruchstraat verhuisd op 45 huis. Wij wonen daar nog steeds.Toen ik daar kwam wonen had joop v d Ende een feestwinkel op de hoek Weissenbruchstraat. Later nam zijn schoonvader het over. heeft hij nog jaren gedaan. hij had er ook nog een sigarenwinkel van gemaakt.Maar je kon ook in die tijd verwachten dat sjakie Schram de stoep stond te vegen daar. Was er verder nog de muziekwinkel van mijnheer de Boer. Hij gaf accordeonles. Naderhand kwam er ook nog gramofoonplaten bij.De Zoon van mijnheer de Boer was Gerrie de Boer toen een bekend kunstfluiter , die veel met john Woodhouse optrad ook voor T V. Vooral bij losse groeven met Giel Montagne met die snor. Later werden daar ook de spullen opgeslagen van de Andre v Duin Lachcarousel. Maar ik weet nog veel meer maar ik houd nu even op volgende keer meer En mischien weet jij weer dingen die ik mischien niet weet. Ik hoor het wel groetjes Piet Bout.