Ellende-laan

Auteur: An van Batum
Osdorp

In september 2008 begon men met het herinrichten van de Ookmeerweg-rotonde aansluitend op de Allendelaan en de werkzaamheden zouden tot eind december 2008 duren. Mooi niet!

Zandvlakte zonder bedrijvigheid Foto: stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

(On)Bereikbaar

De Allendelaan werd afgesloten in de richting Ookmeerweg, dus moeten we elke keer kilometers omrijden om thuis te komen.
De werkzaamheden zouden tot eind december 2008 duren volgens de mevrouw op de TV (AT5) die de werkzaamheden aan de weg vertelt. Dat programma heet 'Bereikbaar Amsterdam' men kan zo langzamerhand beter zeggen 'Onbereikbaar Amsterdam'.

Vergeten!

Op een gegeven moment zag ik geen enkele werkzaamheid meer, dit duurde 4 weken lang. Toen maar eens een e-mail gestuurd naar de Deelraad Osdorp en gevraagd waarom er niet werd gewerkt aan de weg. Na enige tijd (ook daar heeft men geen haast mee) kreeg ik antwoord, wat bleek, men had vergeten een kabel van Nuon te leggen en nu moest de weg weer open en daar moest een nieuwe opdracht voor komen.
Het is nu maart 2009 en het einde van het werk is nog niet in zicht.

Ellende laan

Beste An,

Deze gang van zaken is heel normaal bij de Gemeente. Er vind nauwelijks overleg plaats tussen de diverse partijen. Jaar in jaar uit gaat een straat diverse keren open zonder dat men zich realiseert of dit misschien efficienter kan. Schijnbaar wordt er nooit iemand op afgerekend op dit soort wanbeleid.
Neen, heette deze Ellende laan nog maar Westoever zoals vroeger het geval was