Roodwangschildpadjes.

Ik heb ook in Geuzenveld gewoond en op een gegeven moment verhuisden we naar de Bijlmermeer.
Het leek me leuk om waterschildpadjes (inderdaad met die rode wangetjes) te gaan houden. Ik kocht er 3. Na 1 jaar had ik het wel gezien maar kon de schildpadjes helaas aan niemand kwijt. Ik besloot om ze de vrijheid te geven hoewel ik besefde dat de winters misschien te moeilijk zouden zijn voor hun. Ik liet ze los in een soort van vijver achter de Echtenstein. Vroeg me altijd af zouden ze het gered zouden hebben. Tot een jaar of 2 terug er iemand op TV was die 2 roodwangschildpadjes in een vijver in de Bijlmer gevonden had. Hij liet ze zien op TV en het waren echt flinke schildpadden geworden.
Die man vond het zo zielig die beestjes in die vijver dat ie ze naar een opvang zou brengen want daar zouden ze het "beter" hebben. Nou, als het mijn schildpadjes waren die hij in zijn handen had dan kon ik maar 1 conclusie trekken; dat ze een geweldig leven gehad moeten hebben in die Bijlmer vijver en dat ze nu helaas weer in gevangenschap zouden terugkeren.
Wat ik van dit alles geleerd heb? Mensen hou geen beestjes in kooitjes , terrariums, bakken en weet ik veel wat. Dieren hebben de ruimte nodig net als wij mensen. Een vogel hoort door de lucht te vliegen en niet in een kootje van 60x60 cm.