Hi Hanneke

Auteur: Bezoeker

Hoi Hanneke,
Trotse opa Ton , hahaha, leuk (ik ben nog lang niet zover met mijn 2 dochters, laat vader geworden) ik kan me hem alleen herinneren als een vriendje van een jaar of 12. Maar ik probeer me een voorstelling te maken.
In de zomer van 1964 kwamen wij in de Roobolstraat wonen,
met als buren Berkhout en Dopp, verder woonden er Goes, en die op de hoek ???? (familienaam is me ff 41 jaar ontschoten haha), zeg maar B.Boordevol , de boze buurman , die man keek altijd zo nors naar iedereen. Verder Lensen, Goes, van Hulten, Mulder en de Keetjes.
De Keetjes woonden toen nog naast Mulder op 53 volgens mij.
Piet van de familie van Hulten is al sinds 1965 mijn zwager en hij en mijn zus Mia wonen als sinds 1972 of zo in Waalwijk. Piet zijn ouders zijn daar een paar jaar geleden ook neergestreken. Zij kwamen oorspronkelijk uit Waalwijk.
Mijn ouders vonden de Roobol aan de krappe kant vandaar dat we in de Wigbolt terechtkwamen, waar ik zo'n beetje als opgroeiende puber een van de mooiste tijden van mijn leven heb gehad tot we daar in 1974 vertrokken.
In 2005 had ik een reunie georganiseerd in Halfweg , waar ik weer vele Geuzenvelders terug mocht zien w.o. Truus lensen , Irma Goes (mijn zus Sabien heeft voor zover ik weet nog steeds kontakt met haar) en een aantal Adrichemmers en Warmerdammers uit de Roobol.
Veel mensen waren niet meer te traceren of waren er om andere redenen niet (ik zal niet uitwijden) vandaar dat het niet helemaal een complete Roobol of Wigbolt Ripperdastraat reunie werd maar er waren toch zo'n 45 mensen komen opdraven en het was een erg leuke avond. Maar er komen, vooral via GvW steeds meer families boven water zoals ook jullie familie, leuk. Tijd om weer een reunie te organiseren, hahaha.
Kan me die "stoere" Peter Grifhorst uit jullie blok wel herinneren die altijd zo nodig op straat moest laten zien hoe geweldig hij wel niet kon judo-en. Als je dan langs liep voor zijn huis en hij stond voor de deur werd je zonder aanwijsbare redenen op de grond gesmeten. Ietwat vreemde snuiter vond ik hem altijd. Ik ben overigens erg benieuwd naar die houten gitaartjes foto, als je hem kunt scannen of zo hou ik me aanbevolen (fruitigefred@hotmail.com).
Ik heb ook nog wat foto's uit de Roobol uit die tijd.