Popcultuur

Auteur: Jan Luiten

Beste Hans,

Leuk, dit authentieke stukje begin-jaren-zeventig-verleden! De band kende ik niet. Wel komt me jouw naam bekend voor, waarschijnlijk uit de tijd van de soos Lijn 1 in de Uitweg. Zou dat kunnen? Ik kwam daar ook regelmatig in het begin van de jaren 70. Volgens mij moet ik zelfs nog ergens een oude lidmaatschapkaart hebben.
In die tijd vlogen de bandjes als paddestoelen uit de grond, natuurlijk als uitvloeisel van de pop- en hippie-cultuur begonnen in de jaren 60.
Om eerlijk te wezen, ik heb nooit iets opgehad met popmuziek. Met verbazing, soms zelf verbijstering, heb ik in die tijd deze muziek aangehoord. Mijn muzikale voorkeur ging en gaat uit naar klassieke muziek. Mijn eerste l.p. kocht in in 1966 bij Elvy, op de hoek van de Hoekenes en de Osdorperban. Een l.p. met prachtige klassieke nummers.
Hiermee week ik wel af van de gangbare smaak. Mijn vriendjes renden iedere dinsdag naar Televersum in de Simonskerkestraat voor de nieuwe top 40-lijst.
Dat neemt niet weg, dat ik er waardering voor heb, als mensen samen lekker muziek maken, zoals jullie deden.
Naar aanleiding van de foto's: het is ook allemaal zo herkenbaar. Het lange haar, die aparte truien en jasjes, het jeugdige elan. Leuk dat je nog zoveel informatie hebt uit die tijd.
Ga ik zo toch maar even naar jullie muziek luisteren!

Groeten,