Miep, het meisje uit de steelvlietstraat

Auteur: P.M.van ZWAM

In 1964 verhuisde we van de van der Hoopstraat naar de Gors straat. Ik de jaren 60 had ik een baan bij Berghaus in het confectiecentrum, daar was ik helemaal hoteldebotel van een kantinemeisje genaamd MIEP SCHREUDER,die in de Steelvlietstraat woonde, elke keer als ze in de pauzes
in de kantine de suikerpotten bijvulde en ons tafeltje
afnam, werd ik zo rood als een biet , oh, wat was ik gek op haar.Ik wist dat ze elke zaterdagmiddag om een uur of half 1 op de Osdorperban /Hoekenes /Tussenmeer/ Osdorpplein ging shoppen, dus ging ik steevast ook winkelen om haar maar tegen te komen.Gelukkig kreeg ik het voor elkaar om haar uit te nodigen voor een zolderfuif, nou dat was geen succes!
Het schijnt dan ook ,dat de eerste keer express in het water valt.Die arme Miep leunde op het Tomado rek waar de pickup op stond,en onder het geluid,van van de stones , lag het hele rek, compleet met pickup en stones 45toeren plaatje op de grond.Ik schaamde me dood natuurlijk.
Snel was de pickup weer in orde gebracht , en we
schuifelde vrolijk verder op de klanken van de BEATLES ANIMALS , KINKS die erg populair waren in de jaren 60.
Verder dan haar huis brengen naar de Steelvlietstraat
is het nooit gekomen.Zelfs is ze nooit komen kijken naar mijn beatband THE APPLES.een band uit Osdorp die bekendheid genoot van 1968 tot`70 in Amsterdam en omstreken.
Na nog wat verkering te hebben gehad met een ander meisje
wat op niets uitdraaide, omdat ik een onderwereld figuur werd genoemd, omdat ik in een beatband speelde
lang haar droeg ,en dj was in een club op het Rembrandsplein
ben ik toch een nette burger gebleven.en de lange haren zijn nu wel wat korter.
Ben nu meer dan 30 jaar getrouwd,en van Osdorp naar Hoofddorp verhuisd,en Miep zal ook niet meer in Osdorp
wonen,maar als ik het nummer FOR MIS CAULKER van de ANIMALS draai op mijn eigen radiostation, dan moet ik altijd denken aan het meisje uit de Steelvlietstraat MIEP SCHREUDER, waar ik zo verliefd op was.En het eerste meisje waar je verliefd op was ,vergeet je nooit.