Westerkwartier/Rochussenschool

Auteur: Emiel de Roover

Wat een toeval dat ik op deze site terecht kom,Ik kan wel een boek hier neer schrijven.Maar eerst even in het kort.Ik heb gewoond in de KEMPENAERSTRAAT 4 van 1947 tot 1961,daarna Rochussenstraat boven schoenmakerij Hartgering tot 1969,ik verliet het ouderlijk huis toen ik huwde in 1969,nog steeds de zelfde vrouw!Op school geweest(Rochussenschool)In 1959 zat ik in de klas bij meester Pakkoo,Ruud Schimdt was mijn klasgenoot,ik zou van deze wel een mail willen ontvangen,ik denk dat wij veel te bepraten hebben.Uiteraard lid geweest van Westerkwartier,ik meen dat ik fineerles kreeg van de heer Schimdt.In 1954 met de bus naar Ermelo bij boer Hamstra,twee maanden geleden geprobeerd in Ermelo de locatie te vinden,niet gelukt,later meer hier over.Ik was toen 8 jaar.Een paar jaar later op de fiets naar Ermelo. Wij zongen ,Westerkwartier gaat nooit verloren trek hem aan zijn oren,trek hem aan zijn oren.Ik meen dat de oma van Ruud Schimdt op woensdag middag in de speeltuin spelletjes deed.Portier Nel riep altijd "naar school'',als het tijd werd om naar school te gaan.Ik heb nog brood uitgevent met een bakkerskar rond 1958,Ik hoop graag op een reactie van de gebroeders Schimdt groeten Emiel de Roover.