Kapsalon Schnür (2)

Verteller: André Schnür
Staatsliedenbuurt

Wereldberoemd in de Staatsliedenbuurt

Een plaatje ... Foto: José Stolp, 2010

Internationale prijzen

Vroeger werkte ik hier met 6 kapsters en kostte een permanent bij mij 12,50 gulden. Mensen waren bij mij dus goedkoper uit, dan bij andere kappers en daarom zat het hier altijd vol.
Sinds 10 jaar heb ik geen personeel meer in dienst en doe ik alles alleen. Ik doe alle kapsels, lang haar, kort haar, knippen en permanenten. En grappen maken hé, daar hou ik erg van.
Zo haalde ik vaak plastic bloemetjes uit de etalage en die deed ik in het haar van Hindoestaanse dames. Die vonden dat prachtig en de etaleur zei dan: “Wat raar toch dat dat etalagemateriaal allemaal verdwijnt”. André schuddebuikt van het lachen.
Ik heb aan shows meegedaan in Parijs en Duitsland en regelmatig prijzen gewonnen. Mijn ouders hadden een bloemenzaak en ik nam dan voor een show een stuk ijzerdraad mee uit de zaak, dat verwerkte ik in het haar van een dame en daardoor werd het een heel ingenieus kapsel. Daarmee heb ik destijds in Parijs de eerste prijs gewonnen bij een show.

Vaste klanten

André’s allereerste klant en zijn examenmodel, Japie, komt sinds 1969 elke dag buurten en neemt dan z’n bouvier mee. Dat kan gewoon in deze zaak. Behalve Jaap heb ik nog meer trouwe klanten, die hier al jaren en jaren komen.
Mijn oudste klant was een mevrouw van 104, die helaas een tijdje geleden overleden is. Ze verhuisde naar Egmond aan de Hoef met haar kinderen en die brachten haar een keer in de drie maanden hierheen om haar haar te laten doen. Ze wilde absoluut niet naar een andere kapper en stond erop om hier te blijven komen.
Zit je in een dip en heb je ook niet veel meer in je knip? Dan is hier een goede tip. Ga naar kapper André Schnür om je haar te laten knippen en kappen en geniet van z’n grappen. Hij houdt je tevens op de hoogte van het laatste nieuws in de buurt. En dat is ook nooit weg.

Dit is het tweede van twee delen. Link naar deel 1

Dit stukje is in de Staatskrant/buurtkrant verschenen september 2010. Deze krant verschijnt gratis in het verspreidingsgebied van voormalig Stadsdeel Westerpark.

André werkt op routine uit de losse hand Foto: José Stolp, 2010

Altijd lol Foto: José Stolp, 2010 Foto: José Stolp, 2010 (foto uit etalage)

Malinda

Jeugd herinnering

Hallo André,

Ik heb jaren in de van Hogendrop straat gewoond. Heb mooie herinneringen aan André .

Als jong meisje was ik elke zaterdag bij André en werd ook gratis geknipt door hem of een andere kapster.

Bedankt André voor die mooie jaren.

Groetjes,

Malinda

TIMMER

MENEER

IK IK DACHT AAN SCHNÜRR, GOOLE EN ALS EEN EXTERN GEHEUGEN, LETTERLIJK DUS, GOED ER ZIJN DUS FOTO'S..HEB MET VEEL PLEZIER IN WESTERPARK GEWOOND EN AF EN TOE KAPPER SCHÜRR VOOR EEN GOEDKOOP KAPSEL !!
LEUKE SITE. !!

Jopie de Scholte de Boer.

Vakman

Ik ,Jopie de Boer kom ook ongeveer 33 jaar al bij Andre.Net als Sonja (dochter)
van mij.De kofie staat altijd klaar,en geen gezeik over het weer.
Dus hij is voor mij de parel tussen de kralen.En hij is een vakman tot en met.

sonja

geweldige kapper

Hoi

Ik kom al zo"n 30 jaar bij Andre.Hij doet gewoon hoe ik het wil hebben heel goed permanenten.Ik ben in 1995 verhuisd naar Hoorn maar ik kom nog steeds bij Andre.Zo"n kapper vind je nergens.
Ik hoop nog jaren naar hem toe te gaan.

Mijn komplimenten voor deze kapper.

Gr:Sonja
Zwaagdijk

Hubair

gerstenat

Hé José,
Geinig verhaal over mijnheer Snor, die zelf ook eens naar de kapper moet. Het is goed te zien dat hij in een vorig leven een Duitse bierbrouwer was. En zijn klanten hebben ook affiniteit met het gerstenat...
Ben benieuwd naar je volgende stukje.
Groet!