Re: de herrinnering blijft

Auteur: Ron van Maanen

fred de ridder:
op de foto nog te zien de herman gorter school,zie foto met de twee dames op jawel op de hoge,helaas niets meer van over dit gebouw had zeer zeker karakter, met de band nog eens een keer op getreden, een optreden voor de leerlingen en enkele ouders die ook naar ons schouwspel wilde luisteren, maar ook een glaasje water voor in de pauze, de stoelen in rijen plaatsen spannend maar ook live en toch ook voldaan ,voetballen op het pleintje, 2 lantaren palen diende als doel,zo nu en dan bij de melkboer op de rijpgracht vragen of deze nog een kapje kaas over had,een warme bakker tegen over ons,op de hoek en de speeltuin voor die tijd het was dan ook onze speeltuin met respekt, een oud solex frame (zonder motor) een hoog stuur er op super na een paar keer van de dijk afgereden te hebben ,helaas brak het frame in 2 delen metaalmoeheid ,in de winter op het ijs van de rijpgracht, einde van de dag nog even lekker bij komen bij de kolen kachel,dit had ook wel wat, BEDANKT OUD WEST, namen van de band leden gerrie van der belt ,wim ter mijtelen, geoge houthuizen ,fred de ridder wij songen nummers van de beatles en ook met de hulp van gonnie burgerding en ingrid duchard, hebben wij net niet de top 40 bereikt,heeft er mischien een foto van een van deze deze onderwerpen, wat ZEKER wel blijft is de HERRINNERING.

Fred, ik ben in 1963 verhuist naar Den Helder. Volgens mij had jij toen net een drumstel van je ouders gekregen. Je woonde net als ik in de Jan den Haenstraat. Vlakbij de fietsenmaker op de hoek, met die grote kelder waar je je fiets kon stallen. We hadden geen contact omdat jij iets ouder was.
Ik woonde op 14 drie hoog. En op 1 hoog woonde Rene Stoeltie.
Leuk om al die foto's te zien hier.