Mijn jeugd in Slotermeer

Auteur: Cor Fisher

In 1954 ben ik met mijn moeder, zus en grootouders verhuisd van de Govert Flinckstraat naar de Van Hanxleden Houwertstraat in Slotermeer. De lagere school waar ik op heb gezeten was de Burg. Fockschool. We gingen toendertijd nog op zaterdagmorgen naar school. Als er op zaterdag gevoetbald moest worden, dan gingen we na schooltijd bij de sigarenwinkel in de Fockstraat kijken of er geen afgelastingen waren.
Ik voetbalde destijds bij S.C. Sloterpark (bestaat niet meer) en de velden waren op de Velserweg. Je ging dan of het koud was of niet altijd op de fiets, dat was in die tijd normaal. Helaas lees ik nooit iets uit die tijd van genoemde voetbalcub. Ook verhalen van de Van Hanxleden Houwertstraat uit die tijd zie ik niet. Misschien zijn er mensen, als ze dit lezen, willen reageren. Ben benieuwd.