Reimerswaalstraat

Auteur: Rob

Reimerswaalstraat
Mijn naam is Rob van Klinken. Bij de oplevering van de Reimerswaalstraat verhuisde wij, (mijn vader (Chris), moeder (Annie), broertje (Marcus)) vanuit de binnenstad naar de Reimerswaalstraat 24/II. Dat zal in januari 1966 zijn geweest. Mijn vader heeft er niet lang van mogen genieten, vijf maanden later overleden bij een motorongeval. Mijn broertje was op dat moment net vijf maanden. Enige jaren later ging mijn moeder samenwonen met Henk de Caes (stiefvader) Eigenaar van Harley- Davidson motorzaak gevestigd aan de Jacob van Lennepstraat. Daaruit mochten wij, Remi begroeten, mijn tweede broer(tje). Tante Doortje van 24/I, daar kon je niet aan ontsnappen. Tante Doortje hing dan ook altijd uit het raam leunende op een kussen. Tante Doortje wist dan ook alles van wat er gebeurde in de buurt. Als je iets moest weten (de laatste roddel) of waar je als kind uithing..vraag het aan Tante Doortje. Markant! Verder had je dan naast Tante Doortje, de Familie Schaap, niet echt sociaal zeg maar. Boven mij, woonde de familie Sinke. Op Wilma Sinke was ik toch wel behoorlijk verliefd. Wilma heeft ook nog een broer Marcel (geloof ik) Ben zelf nog op stijldansen gegaan (dansschool Oostveen, Amstelveense weg) Voor Wilma natuurlijk. We zaten zelfs-hoe bizar_ op de zelfde camping in Voorthuizen- echter het heeft niet mogen baten. Boven de Fam. Sinke woonde de Fam. Fecets, met Lazlo en zijn zusje. Daarnaast weer de Fam. Blok met Belinda. Naast ons woonde een Surinaamse familie waarvan ik de naam ben vergeten. Op de begane grond woonde een oudere echtpaar die steeds hun twee Teckels los lieten als we aan het spelen waren in de hal.

Laatste portiek Lage nummers, woonde de familie Soest met Nathasja, Luke verdere namen weet ik niet meer. Familie Bottelier met Albert, Familie Koestal met Thom, op 1 hoog woonde een wat ouder echtpaar hun dochter welke het Down syndroom had. Zij heette Ali. Dan had je ook de familie Spakenburg met Jan en zijn zus. Rudy Niekerk uit de Wolbrandskerkweg.

Volgens mij, waren wij de eerste "hangjongere"We stonden altijd in de portieken te praten tot het donker werd. Toen had men daar geen problemen mee. We waren eigenlijk ook wel netjes. In de portieken dan.
Weet ook nog wel dat we op het pleintje van de Sint Lucas school altijd voetbalde vele ramen zijn daar gesneuveld!!
Aan de overkant had je dan een buurthuis waar je op trommelen kon en judo en vast nog wel meer dingen.

Op een gegeven ogenblik op Thai-boxing gegaan bij Chakuriki, waarna je menig gevecht heb mogen leveren tegen de Kb, Grasrijk, etc. Was nogal jong he. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat wordt het te lang.

We zijn in 1978 verhuisd naar Holendrecht. Mijn ouders wonen daar nog.

Groetjes Rob.