Re: Herinneringen aan Tuinstad Slotermeer

Auteur: j.m. reissaus

Els van Gastel - van Leeuwen:
Deze site vandaag via radio Noord Holland ontdekt.Er wer gesproken over een bakkerij van Harte aan de Burg.de Vlugtlaan maar ik kan mij die niet herinneren.Ik ben met mijn ouders en 2 zusjes en een broer in 1953 aan het Hans Katanhof komen wonen en ben van daaruit in 1967 getrouwd.Vanuit de kamer keken wij uit op de Burg de Vlugtlaan.Heb daar heel veel zien bouwen er waren toen nog geen winkels aan de Burg de Vlugtlaan ook de rijbaan was nog zand de bakfiets moesten wij door het zand trekken met alle verhuis spullen.Ik ging naar school op de Klaas de Vriesschool net achter de dijk aan de Leeuwendalersweg.In de winter schaatsten wij op de Haarlemmertrekvaart.Toen lijn 13 in Slotermeer kwam rijden zouden wij als kabouters voor de tram uit lopen maar door het slechte weer ging dat niet door.Toen de Burg de Vlugtlaan een asfaltlaag kreeg hebben wij er met een priktol veel gespeeld er was nog niet zo'n druk auto verkeer.De snackbar Eijpe was onze favoriet op zaterdag avond dan mochten wij er een patatje of een kroketje halen.Misschien schiet mij nog meer te binnen dan vul ik het weer aan.

Voor zover ik weet zat bakkeriij Van Harte op het Confuciusplein - bij de Burg. van Leeuwenlaan. Mijn broer heeft daar gewerkt. Dus ik denk dat er een foutje is gemaakt ergens.