Re: Scholen bij Noordzijde

Auteur: J.M. Reissaus

Silva Tensen:
Voor een website voor de wijk Noorderhof ben ik op zoek naar informatie over de scholen die hier stonden tussen ca. 1950 en 2000, op het terrein rond de kerk Het Nieuwe Verbond. Wie kan me helpen aan informatie en eventueel foto's?

Er stonden verschillende scholen op het terrein. De Immaculataschool , De Lourdesschool -de kerk heette vroeger De Lourdeskerk. En volgens mij heeft er nog een tijdje een houten school gestaan die dienst deed als kleuterschool. Ik dacht de Sint Bernadette kleuterschool. In de 2e helft van de jaren 60 is daar de meisjes mulo Maris Stella gekomen. De zogenaamde Maagdenburcht naar aanleiding van die enorme muur die erom heen gebouwd was. Op schoolbank.nl vindt U vast wel foto's. En in het beeldbenakarchief van Amsterdam vast ook wel. (een beetje een late reactie dus ik hoop at u er nog iets aan heeft.