Re: Olympia bioscoop Bellamystraat

Auteur: Dirk rijff

Milou Kwee:
Hoi!
Wij zijn twee studenten van de Universiteit Utrecht (studie Theater- Film- en Televisiewetenschappen) en doen wij een onderzoek naar oude buurtbioscopen in Amsterdam en Rotterdam. De bioscoop die wij nader moeten onderzoeken is de Olympia bioscoop, welke tussen 1928 en 1965 aan de Bellamystraat 49 heeft gezeten (in de Kinkerbuurt). Het gebouw is nu in gebruik als Amsterdam Dance Centre, een dansschool.
Om meer te weten te komen over Olympia zijn we opzoek naar mensen die zich de bioscoop nog herinneren en misschien bezoeker waren van Olympia. We zouden het leuk vinden om verhalen te horen over hoe de sfeer bijvoorbeeld in Olympia was, wanneer u erheen ging, wat voor films er vertoond werden, enzovoorts. Dus heeft u informatie voor ons over Olympia dan horen we dat graag van u!
U kunt hier reageren of een mailtje sturen naar miloukwee@hotmail.com
Mvg Wendy Kerkvliet en Milou Kwee

Mijn naam is Dick Rijff ik heb van af 1943 in de hofwijckstraat gewoond zijstraat van de bos en lommerweg van de Olympia bioskoop weet ik niet zo veel meer wij gingen altijd naar de westend in de jan evertsestraat.
Volgens mij noemden we de Olympia bioskoop de plum maar honderd procent zeker ben ik hier niet van.
Veel succes met de zoektocht.