Puzzelreglement Watisdatje

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Dit reglement is van toepassing op het Watisdatje-spel van 2011-2012 en op de maandelijkse foto-puzzel.

Watisdatje?
Watisdatje is een maandelijkse fotopuzzel die na acht maanden resulteert in een woordpuzzel: van de acht verdiende letters moet een woord gemaakt worden en de inzending van dat woord geeft kans op een prijs.
Voor de maandelijkse puzzel moet de deelnemer de puzzelstukjes herkennen als deel van een foto op onze website. Misschien moet daarvoor lang gezocht worden op onze website, maar het is de moeite waard.

Wie kunnen er mee doen?
Iedereen, mits in het bezit van een geldig e-mailadres.

Wie mag er niet meedoen?
Uitgesloten voor de eindronde (het woord raden) zijn de actieve verhalenverzamelaars van het Geheugen van West, de redactie en het bestuur van de stichting Geheugen van West. En per maand mag iedereen meedoen, behalve natuurlijk de schrijfster/schrijver van het verhaal waar de foto van de puzzel bij staat.

Prijzen?
Elke maand wordt er onder de inzenders van een oplossing een leuke prijs verloot en na acht maanden is er voor de trouwe inzenders een kans op een hoofdprijs (boekenbonnen ter waarde van € 50,-) en enkele kleinere prijzen, zoals boekenbonnen, boekjes over Amsterdam-West en kwartetspellen.
(N.B. Winnaars uit het buitenland kunnen aangeven welk boek zij voor de tegenwaarde van hun prijs toegestuurd willen hebben.)

Hoe werkt het? (Maandpuzzel)
Elke maand wordt een stukje van een foto getoond. Die foto staat ergens op onze website. De week daarop wordt een groter stukje van de foto getoond en wordt een aanwijzing gegeven waar de foto te vinden is. De derde week wordt weer een groter stukje van de foto getoond en volgt nog een aanwijzing. De vierde week wordt aangegeven waar de foto te vinden is en wie de maandprijs heeft gewonnen. De maand daarop verschijnt in de eerste week een klein stukje van de foto van die maand.

Per maand oplossing insturen?
Om kans te maken op de maandprijs stuurt de deelnemer per e-mail uw oplossing in naar de redactie. Hij of zij krijgt de bevestiging van de inzending met daarbij een puzzelletter.

Het complete Watisdatje-spel
Speel acht maanden mee. Want als u als deelnemer kans wilt maken op die mooie hoofdprijs, speel dan vanaf juni 2011 elke maand mee met ons Watisdatje-puzzelspel. De deelnemers die elke maand hun oplossing insturen krijgen dan ook elke maand een letter. Die letter moet goed bewaar worden, want na acht maanden kan van die acht letters een woord gevormd worden. Dat woord is de oplossing van het Watisdatje-spel.

Maar als een deelnemer de oplossing niet weet of niet kan vinden?
Geen probleem. De deelnemer stuurt in de derde week van de maandpuzzel een e-mail naar de redactie en zet daarin dat de oplossing niet te vinden is. Dan krijgt de deelnemer alsnog de letter van die maand toegestuurd.
Dus iedereen kan meedoen! De enige voorwaarde is dat er elke maand meegespeeld wordt!

Oplossing Watisdatje-spel insturen?
Wanneer de deelnemer in januari 2012 het gevonden woord instuurt maakt zij of hij kans op de hoofdprijs ter waarde van € 50,- of op een van de kleinere prijzen.

Gebruik e-mailadressen
Het e-mailadres dat de deelnemer gebruikt om de oplossingen in te sturen wordt in 2011 alleen gebruikt om de verdiende maandletter te sturen en om het adres te vragen mocht de deelnemer winnaar van een van de prijzen zijn. En zij of hij krijgt aan het eind van het spel in 2012 de vraag of het e-mailadres in een verzendlijst opgenomen mag worden. Indien die vraag niet of niet met 'Ja" beantwoord wordt, zal het adres uit onze administratie verwijderd worden.

Correspondentie
Over de uitslagen van de fotopuzzels en het Watisdatje-spel wordt niet gecorrespondeerd.

Rechten
De redactie van het Geheugen van West stelt alles in het werk om rechtmatige eigenaren van gebruikte foto's te informeren daarover. Mocht iemand toch van mening zijn dat zij of hij rechten kan doen gelden op een van de publicaties, dan dient diegene zich te richten tot de Stichting Geheugen van West.