Workshop Architectuurfotografie

Tijdens de rondleidingen van het Van Eesterenmuseum worden veel foto’s gemaakt. En vaak verzuchten deelnemers: ‘hoe krijg ik dat nou goed in beeld?’

Logo Van Eesterenmuseum

Bijna iedereen maakt op vakanties foto’s van kerken, gebouwen, pleinen, straten kortom van architectuur. Maar vaak valt het resultaat toch tegen. Hoe kan dat beter? Die vraag wil het museum beantwoorden met een praktische workshop van drie bijeenkomsten onder leiding van Michel Claus, ervaren Architectuurfotograaf.

Les 1: Woensdagavond 15 juni 19.30 – 21.30 u.
In deze eerste les wordt een kort overzicht gegeven van architectuurfotografie aan de hand van voorbeelden.

Les 2: Zaterdag 18 juni 13.30 – 16.00 u.
Buiten fotograferen: verzamelen in het museum. Er wordt door ieder een keuze gemaakt voor een van de drie thema’s: gebouw, straat of wijk.

Les 3: Woensdagavond 29 juni 19.30 – 21.30 u.
Het gemaakte materiaal bekijken. Hierbij spelen compositie, keuze standpunt en brandpuntskeuze de belangrijkste rol.

Cursisten beschikken over: een camera met voldoende beeldkwaliteit en een computer om beelden te bewerken. Camera het liefst een spiegelreflex model of een compact camera met de mogelijkheid om handmatig diafragma of sluitertijd in te kunnen stellen. Het liefst ook nog handmatig scherp kunnen stellen. Als het mogelijk is ook nog een statief en flashkaart met voldoende capaciteit.

De resultaten van de workshop zullen op de website van het Van Eesterenmuseum worden gepubliceerd en wellicht ook in het museum worden getoond.

Kosten € 45,00 p.p. inclusief koffie/thee
Aanmelden: fotograferen@vaneesterenmuseum.nl