Kennen we elkaar?

Hallo Kees,
Vorig jaar juni ontmoette ik Rini Mirani in Purmerend, dit was nadat ik een vraag over Henk Koenen aan haar had gesteld en de door jou aangehaalde reactie schreef. Als ik het mij goed herinner, wist zij niet dat de familie Hellemons in de 'Tjerk' had gewoond. Ik wel, omdat mijn oma daar op nummer 9 woonde, speelde ik daar dagelijks en woonden mijn vriendjes allemaal daar in de buurt. Pas toen ik naar de lagere school ging ontdekte ik dat er ook kinderen op De Rijpgracht woonde. Mijn oma overleed toen ik in de eerste klas zat en was de noodzaak voor mijn moeder een stuk minder om daar dagelijks naar toe te gaan. Haar zus, mijn tante Trees heeft er nog jaren gewoond.

Op Elly na, ken ik de familie Seljee niet, althans ik weet niet welk gezicht bij welke naam hoort. Want, al is twee jaar een groot verschil op die leeftijd, we moeten elkaar ongetwijfeld zijn tegengekomen. Op straat en in de speeltuin. Met Elly korfbalde ik één jaar samen in hetzelfde twaalftal. Ik schrijf daar nog wel eens over, het was één jaar in de junioren. We kenden elkaar natuurlijk ook heel lang, door mijn gespeel in de 'Tjerk'. Dat ze zo vroeg overleed, is mij bekend, haar kapperszaak op de 'Stadhouders kade (of heet het daar Nassaukade) ben ik vaak langs gereden. Afijn, bedankt voor het duidelijk maken hoe jouw familie in elkaar steekt.