Re: Re: Re: The Bats

Auteur: Alex Engel
b10 Gitaar Paul van Vulpen

b10 Gitaar Paul van Vulpen Door: Alex Engel

Fred Friskes:
Tuurlijk zijn er nog foto's maar ik weet niet zeker of er ook ergens nog wat rond slingerd van de garage. vreemd eigenlijk dat ik zoveel mensen heb gesproken die juist over de garage wat meer willen weten terwijl wij heel veel op andere locaties oefenden. die garage was in de winter steen koud, en dan moesten we snel weer naar de snackbar op de hoek om even bij komen. de snackbar was volgens mij van de heer Hexspoor die daarvoor een bakkerij had een eindje verderop. Ons repertoir was gek genoeg vrij breed omdat we ook wel op trutte dans avonden, waar alleen aan stijldansen werd gedaan, speelden. wij speelden ruige rock and roll maar als het moest ook sophietje met haar rietje. {dat was wel schamen} zelf speelde ik toen het liefst Beatles, Animals en Kinks, later ging mijn voorkeur uit naar de Stones. Mijn favoriete band uit die tijd was de Amsterdamse Short 66. Daar zou ik wel eens meer van willen weten.
Alex, kijk eens op de volgende sites:
-nederbeat.info dat is de geweldige site van Erik Hessel, helemaal gewijd aan
de nederbeat uit de zestiger jaren , van vele bands en artiesten kun je daar ook nog de nummers beluisteren, zoals de door jou bewonderde Amsterdamse band Short 66.
- dutch sixtees nederbeat
- dutch sixtees beatgroups
en natuur muziekcentrum nederland het voormalige popinstituut.nl
Ik weet nu nog niet van wanneer to wanneer THE BATS bestonden.
En.... kwamen jullie ook allemaal uit Geuzenveld??

Nee, wij kwamen niet allemaal uit geuzenveld. Ronald Biere en ik woonden in geuzenveld en hadden het idee een bandje te beginnen en we klooiden wat met een oude gitaar en een drumstelletje die ik voor mijn verjaardag had gekregen ook hadden we wat omgebouwde radio's als versterker. wij hadden het besef dat er redelijke apparatuur nodig was om proffesioneel geluid neer te zetten en Ronald zijn vader was bereid wat geld voor te schieten en zo konden wij de eerste twee FOX AC 30 versterkers kopen, (tweede hands bij dijkman) ik verkocht mijn brommertje en met wat extra geld kocht ik een een Pearl drumstel. wij hebben toen met als lokkertje de AC 30 versterkers een advertententie in de Telegraaf gezet "solo en bas gitarist gevraagd" Daar kwamen op een zaterdag middag Donald Griek en Paul van Vulpen op af. Het klikte van het eerste moment en de eerste dagen speelden wij al aardig wat nummers. als laatste kwam tom Bokstijn er bij slag gitaar en zang, hij bracht een extra ruige demensie in de groep. toen de groep kompleet was en we redelijk veel betaalde optredens hadden kochten we meteen betere apparatuur. nu kan ik wel janken dat ik mijn FOX AC 30 van toen heb ingeruild. de AC 30 die ik nu heb is in mijn belevenis redelijk, maar lang niet het geluid van de jaren 60. hoe lang we exact hebben gespeeld weet ik eigenlijk niet, ook niet belangrijk misschien kan een van de andere Bats daar meer aan toevoegen. Paul weet geloof ik nog het meest uit die tijd. ik denk dat we van 65 tot 70 of 71 gespeeld hebben.

b12 the bats met natuurlijk het volkswagen busje waar de hele band inclusief alle spulletjes in paste. Door: Alex Engel