Auteur: Fred

Ja Alex, had je hem nog maar die Jennings Vox AC30. Dat denk ik ook nog steeds van mijn Fender Jazz Bass uit 1970 waar ik veel van onze optredens mee heb gedaan en in 1983 heb "moeten" verkopen . En slim dat je band personeel ging werven die qua instrumentarium in een gespreid bedje kwamen. En welke band is er in die jaren niet (wij als Space 7 in de Cornelis Roobolstraat wel) begonnen op plastic wasteiltjes als drumstel en tennisrackets als gitaar, daarna volgden; een bij elkaar geraapt fanfaredrumstel en wat Philips radio's. In de jaren dat ik als zelfstandige muziekinstrumenten verkocht heb ik de nodige Vox AC30's en AC50's door mijn handen gehad en ze klonken stuk voor stuk geweldig.
In de loop der jaren is VOX tig keren van eigenaar veranderd en de kwaliteit werd er alleen maar minder op. Als leidraad kun je zo ongeveer aanhouden dat de geproduceerde VOX-en die gemaakt zijn door Jennings UK de beste zijn.
Ik heb hier de VOX bijbel van Jim Elyea waarin alle Vox versterkers enz. beschreven staan tot en met het laatste schroefje aan toe. Het beste en meest uitgebreide boek dat ooit over muziekinstrumenten op de markt is verschenen. En als jij en Ronald Biere als Geuzenvelders de Bats zijn begonnen mag je The Bats wat mij betreft een Geuzenveldse band noemen.
Leuk dit.