Re: Waren ze zo streng?

Auteur: Corrie Meijer

Jan Luiten:
De Jong en Kuitert: zeker ze waren streng. Ook wel wat afstandelijk ten opzichte van de scholieren. Toch, ooit hadden onze 4e klas besloten het Pinksterweekend te gaan kamperen op de Utrechtse Heuvelrug. Hans ter Borg en ik hebben toen een dag gespijbeld, om op tijd te komen om een plekje voor onze tent te bezetten. Wij dus op de fiets van Amsterdam met alle spullen via een natuurrijke route naar Woudenberg. Uiteraard moesten wij bij Kuitert op appel komen. Zijn reactie: waarom we niet gewoon gevraagd hadden of we voor dit doel een dagje vrij konden krijgen, dan dat hij dat gewoon goed gevonden. Dat viel dus mee, straf hebben we ook niet gehad. Ik weet trouwens niet meer, welke smoes we onze ouders op de mouw hebben gespeld.....

Beste Jan,

Ik heb weer een paar jaar later op Pascal gezeten. Meneer Kuitert gaf Economie waarin wij eindexamen moesten doen. De volgens jou wat afstandelijke meneer Kuitert gaf in de vakantie extra bijles. Het wat steenkoud in het lokaal, hij betaalde chocolademelk uit de automaat en had een thermoskan koffie bij zich. Met een groepje van zo'n 10 leerlingen probeerde hij ons alsnog iets duidelijk te maken over dat zo verdraaid moeilijke, in mijn ogen aan wiskunde gelijkwaardige vak. En dankzij hem heb ik alsnog mijn diploma gehaald.

Groet,

Corrie Meijer