Willy's lunchroom

Auteur: jaap ox

In de opsomming van winkels op de Bos en Lommer kom ik "Willy's Lunchroom" tegen. Inderdaad achter,onder de poort de afhaalcafetaria/ijssalon, midden
60-er jaren was via de ingang aan de Bos en Lommerweg Willy's Lunchroom veel meer een jeugd/jongenscafeetje. Ome Fred (ook wel Ouwe Fred genoemt)
had hier een z.g. verlof A-zaak, hetgeen inhield dat hij zwakalcoholische dranken,
bier,wijn,martini e.d. mocht schenken. De zaterdagavonden werden druk bezocht, vooral na elf uur als het vrij dansen in de benedenzaal van de kolenkit werd gesloten. Hier speelde veel molukse bandjes in de stijl van Clif Richard en de Shadows life, alcohol was hier officieel uit de bozen. Heup-en zakflacons werden echter regelmatig binnengesmokkeld. Ook onenigheid tussen de Molukse (blauwe!!) en nederlandse jongeren kwam regelmatig voor, maar liep zover ik weet nooit echt uit de hand. Willy's had onder de jongeren veel vaste klanten die er vrijdag, zaterdag en zondag een deel van hun tijd doorbrachten. De jukebox bevatte alle tophits uit die tijd, er werd aan de bar getoepd, blufpoker en handje raaien gespeeld met als inzet een rondje voor alle deelnemers. Willy's was ook een ontmoetingsplek voor de jongens en de meiden. Ik was tussen 1961 en 1968 een zeer vaste bezoeker en bewaar veel goede herineringen aan die periode. Ik denk dat Ouwe Fred en zijn vrouw (Tante Mien???) niet meer leven,
maar hoe gaat het met zoon Fred, dochter Ilona en schoonzoon Giovanni??