Re: Re: Re: Re: Re: Re: Herinneringen aan Tuinstad Slotermeer

Auteur: Michael

Jaap:
Ans Pruis:Ans Pruis:De bakker Harte zat tussen de sigarenwinkel en Snackbar Eijpe in.Een andere bakker was Harte op het Confuciusplein en die zat naast de kaasboer.Daar moest ik zaterdags luxe broodjes halen.De bakker op de hoek van de Lod. van Deijssel/Burg. van Leeuwenlaan was bakker Huiberts, die is nu overgenomen en heeft geloof ik een andere naam.Een andere bakker zat ook nog op de Burg. de Vlugtlaan nabij Blokker, bij het poortje.De derde bakker zat naast de chocolateriewinkel van Stam en dat was Bakker Koeleman.> Willem Verbruggen:> j.m. reissaus:Els van Gastel - van Leeuwen:Deze site vandaag via radio Noord Holland ontdekt.Er wer gesproken over een bakkerij van Harte aan de Burg.de Vlugtlaan maar ik kan mij die niet herinneren.Ik ben met mijn ouders en 2 zusjes en een broer in 1953 aan het Hans Katanhof komen wonen en ben van daaruit in 1967 getrouwd.Vanuit de kamer keken wij uit op de Burg de Vlugtlaan.Heb daar heel veel zien bouwen er waren toen nog geen winkels aan de Burg de Vlugtlaan ook de rijbaan was nog zand de bakfiets moesten wij door het zand trekken met alle verhuis spullen.Ik ging naar school op de Klaas de Vriesschool net achter de dijk aan de Leeuwendalersweg.In de winter schaatsten wij op de Haarlemmertrekvaart.Toen lijn 13 in Slotermeer kwam rijden zouden wij als kabouters voor de tram uit lopen maar door het slechte weer ging dat niet door.Toen de Burg de Vlugtlaan een asfaltlaag kreeg hebben wij er met een priktol veel gespeeld er was nog niet zo'n druk auto verkeer.De snackbar Eijpe was onze favoriet op zaterdag avond dan mochten wij er een patatje of een kroketje halen.Misschien schiet mij nog meer te binnen dan vul ik het weer aan.Voor zover ik weet zat bakkeriij Van Harte op het Confuciusplein - bij de Burg. van Leeuwenlaan. Mijn broer heeft daar gewerkt. Dus ik denk dat er een foutje is gemaakt ergens.> Bakkerij Van Harte of Harte zat volgens mij bij de Snackbar/avondwinkel, CJamin, en Kraaipoel in de buurt. Dus vlakbij de Burg. Fockstraat.> De enige bakker die ik nog weet op de Burg. Van Leeuwenlaan zat op de hoek van de Lod. Van Deijsselstraat.
Ook dit verhaal klopt niet helemaal. Bakkerij Koeleman was voorheen Harte, De bakker naast snackbar Eype was Siemons en de derde bakker nabij Blokker was Bako. Bakkerij Harte was de enige échte warme bakker. Nog wat namen van winkels in dat gedeelte zijn onder andere groenteboer Heitz, schoenenwinkel Bata, slijterij Weisscher, Fiat dealer Weiss, schoenenwinkel Matto, Slotermeer apotheek, speelgoedwinkel Friedel (z`n concurrent Splinter zat aan de overkant in de Burg. Fockstraat naast banketbakker Vlaanderen.

Hoezo was Bakker Koeleman geen échte warme bakker? Ik weet niet beter, want ik woonde er recht tegenover. En als ik van hardlopen afkwam liep ik onder langs de achterkant de bakkerij in en mocht ik vers brood halen, liep het poortje onderdoor en ging naar de overkant. De concurrent van Friedle was Presto (later Gerards bloemenhandel (naast Eijpe).