The Bats

Auteur: Hans Staphorsius

Wat is "Het Geheugen" toch een geweldig platform. Als je er in begint is je avond om voordat je het beseft. Ik kom uit de zelfde Dolhaatjestraat waar Ronald Biere en Alex (Visser!?) woonden in de tijd dat zij in de Bats speelden.
Volgens mij was het de garage van Frans Biere, de vader van Ronald die een stucadoorsbedrijf had in die tijd en de garage als opslag gebruikte. Ik heb na het overlijden van Frans de garage (via de Woningbouw) overgenomen als huurder. Als kind, ik was wat jonger dan Ronald en Alex, heb ik vaak met de buurjongens en -meisjes staan luisteren naar de Bats bij hun repetities in diezelfde garage. Ik herinner mij de nummers Under the Boardwalk en Dock off the Bay nog, maar mijn favoriete nummer was Russian Spy and I met de prachtige gitaarsolo erin. Ik woon nog steeds in hetzelfde huis en loop nog geregeld langs de (beroemde) garage, inmiddels heb ik een andere garage iets dichter bij mijn huis, maar die heeft lang niet zo'n roemruchte geschiedenis als de Cabeliaustaat 41. Hans Staphorsius