Re: Re: Slotermeer en de Burg. de Fockschool

Auteur: marina Frederiks ( Rina)

Inge de Quack:
Door een art ikel in Ons Amsterdam over oude buurtverhalen op deze site beland.Veel oude herinneringen kwamen boven. Heb zelf niet op de Burg. Fockschool gezeten maar op de st. Liduinaschool. Toch komt de naam van juffr.Kopp uit het verhaal van Hannie mij bekend voor, ook grappig te lezen dat zij herinneringen heeft aan Dhr. Quack daar ik zelf de achternaam de Quack draag en dit vroeger een erg gekke naam vond. Ik woonde in de Jan de Louterstr. aan de kant van de Ant.Moddermanstr. Tegenover deze hoek heb ik als kind een flatgebouw zien bouwen met daaronder een kapsalon genaamd "laRonde". Voor de bouw van deze flat poften wij daar aardappels boven een vuurtje op het veld. Ook kwam er zomers een ijskar door de straat waarvan de ijsman de merkwaardige kreet riep "sjakiroemijs", heb nooit begrepen wat dit was. Zelf ben ik uit het jaar 1951 en ik hoop dat mensen uit deze periode ook nog wat leuke herinneringen hebben aan deze buurt en periode en die ook willen melden op deze site. Ben zeer benieuwd! Verder hoop ik dat Hannie een leuke dag heeft gehad met haar vriendinnen bij het bezoeken van haar oude buurt en hangplekken.

Inge,
je naam komt me heel bekend voor, heb je ook een zus die Marijke heet?
Mogelijk heeft zij bij mij in de klas gezeten.
Ik heb ook op de Liduinaschool gezeten en ik ben van 1956.
Ik denk dat Marijke ook nog bij Albert Heijn heeft gewerkt op plein 40-45. Ik heb daar vanaf mijn 15e gewerkt op de gebakafdeling en daarna in de kantine.
Marina Frederiks