Re: Re: Tin Hali

Auteur: Ed Smeets

Hans Wiersma:
tiny:Hoi ook ik en mijn man Hans Merlijn hebben beide in Geuzenveld gewoondIk heb in de Dudok de wit hof 18 gewoond het enige pand wat nu nog overeind staat Wij wonen al jaren in Osdorp .Mijn man Hans heeft jaren in de Corn Roobolstraat 65 gewoond waar zijn moeder nog woont inmiddels 90 jaarnamen zijn Hans Merlijn Josephien Merlijn.Fons M. overleden Agatha en Rob MerlijnMijn Fam is Tiny Hali, Henny Hali, Gerrie Hali Miriam Hali .Bij ons op de trap woonde ook een Nanda Ras Tom Ras en Gerda Ras de vader van de fam Ras was voorzitter van de handbalclub toen far west dacht ik .ook namen bij ons uit de straat zijn Ton v Mourik Rini v MourikAndrea en Tim en Tom v Mourik .Ellen Bakker er zijn natuurlijk nog veel meer namen van onze straat.Ik heb er vanaf het begin af aan gewoond en ik heb het blok zien bouwen .Wat ik me nog heel goed herinner is dat we ieder jaar voor de deur konden schaatsen helemaal tot aan de Cort v.d.Lindekade waar nu een kinderboerderij is.En waar vroeger de Katholieke school stond .Ook weet ik nog heel goed de houten Kerk waar menig kind zijn communie deed .Maar mijn man heeft vroeger in het jeugdwerk gezeten van de kerk in het clubgebouw van P v d Werfstraat hij ving daar moeilijke jeugd op uit Geuzenveld en ik ben een paar jaar als leiding meegeweest met het dagkamp in de kennerduinen met veel Frates uit brabant en ook veel meisjes uit Nrd Limburg daar bestond de leiding uit ik heb nog menig foto van die tijd .Ook heb ik een paar jaar onder de kerk samen met Anneke Meekel Hannie Elst Jose Elst ,Mary Bastiaanse het hele welpen gedoe met veel plezier geleid ,daar heb ik ook nog vele foto's van.En het hele verkennerij gebeuren werd geleid door Frans Koopman en Jos van Velsen getrouwd met Anneke Meekel die ik nog wel eens tegen kom want die wonen in slotervaart.Mij moeder zong vroeger in het koor en daar zie ik nog wel eens een enkel vrouwtje van .Mijn vader zat in de liften en dat was overgenomen door mijn man Hans en inmiddels geleid door onze zoon Edwin wat hij geweldig doet hij heeft inmiddels denk ik 25 man pers.en mijn man werkt er een paar dagen met nog veel plezier.Ook bij ons in het bedrijf werkt Rob Blok ook uit geuzenveld .En dan Earl v d Belt Marco Pol John Pol ik kan nog wel even door gaan met namen .zo dat was het gr Tiny Merlijn HaliHoi Tiny, ik ben op zoek naar gegevens van Marijke Hali, geboren?/woonachtig in Sneek rond 1910. Hali is niet zo'n breed voorkomende naam, vandaar dat ik dit kanaal gebruik :-)

Ik ken de Hali familie, die in 1949 vanuit Amsterdam naar Amerka geeimigreerd is.

Als ik kan helpen, laat me maar weten.