Snoepwinkel / kapper

Auteur: Willem Verbruggen

Frits Stappers:
Frits Stappers:Deze vond ik nog terug in een oud album. Ik kan niet zien of lijn 21 er bij staat.Wat betreft het autowassen, ik stond er dan naast met mijn autoped. Deze kreeg dan ook een wasbeurt en als ik dan klaar was kreeg ik van mijn vader een dubbeltje! Dit werd meteen omgezet in snoep wat ik haalde bij de kapper 2 huizenblokken verder het straatje in achter de bussen om. In het begin was de snoepafdeling meteen als je binnenkwam en later is dit verhuisd naar de bovenetage.

En dan heb je het over kapper Schrijver op het Jan Springerhof of Jan Lelimanhof. Daar liet ik ook m'n haren kortwieken. Er waren 2 kappers: Schrijver en een assistent Aaldert of Eildert. Eerst kwamen er stellingen voor het raam met allerlei snoeperij, en later verhuisde de 'snoepafdeling' naar boven. Dezelfde kapper verhuisde later naar de Burg de Vlugtlaan, tegenover (toen) de Hema, en naast de 3 Suisses wolwinkel. Toen onder de naam Philippo, volgens eigen zeggen de voornaam van Schrijver. Ook op de De Vlugtlaan was Aaldert of Eildert nog steeds zijn assistent/collega. De kapperszaak is na ziekte (en naar ik meen overlijden) van Schrijver overgegaan naar Martien Steensma, die ook al bij Schrijver werkte. Ook de vrouw van Steensma werkte in de zaak. Na het verdwijnen van de 3 Suisses werd ook de hoekwinkel bijgetrokken, en dat werd dan de damessalon. Inmiddels is ook Steensma vertrokken van De Vlugtlaan en behoort de zaak nu toe aan een (naar ik meen) Turkse kapper.