re: Names Herma Woelderink

Auteur: Okko Steensma

Beste Herma,

Ik zat bij jou in de 3e en/of 4e klas van de Timotheusschoo,samen met vele andere bekende klasgenootjes zoals Marga Hoekstra, Martha Minderhoud, Lucas van Gelderen, Jan Brand, Henry Bos, Robert Brilman, de Mariannes Huybrechtse en Berkhout, Rene Klaasen, Theo Fokker, Martin Hoeve, etc. Ik heb jouw naam toegevoegd in de rubriek 'namen uit Geuzenveld' maar wist niet meer of het Woeldering of Woeldrink was. Ik kan mij nog herinneren dat ik met mijn 10e jaar ooit een beetje op jou viel. Ik vertelde dit een keertje tussen neus en lippen door tegen een klasgenoot, die dat meteen op de volgende wijze aan jou doorgaf 'Herma, ik moet van Okko zeggen dat jij een schatje van hem bent', waarop jij met je vinger naar je voorhoofd wees en daarbij boos naar mij keek. Ik probeerde het goed te praten door het te ontkennen maar het hielp niet. Die klasgenoot had natuurlijk veel plezier en ik kon wel door de grond gaan. Verder leuk dat je ge-emigreerd bent. Lijkt mij een heel ander leven dan in Nederland. Heb je overigens je oude buurt nog weleens gezien of gehoord dat er het een en ander gesloopt is?

Groet,

Okko Steensma