Re: Slotermeer en de Burg. de Fockschool

Auteur: null

Als bij toeval kom ik op deze site terecht!
Volgende week is het plan met twee vriendinnen de oude buurt op te zoeken, de markt te bekijken en de oude hangplekken....
Ik ben in 1954 als 4-jarige verhuisd naar Slotermeer vanaf een zolder aan de Amstelveenseweg. Naar de Maurits Kannstraat, geen mens weet waar dat ligt...de oude buren zijn, volgens mijn moeder nu allemaal verdwenen. De kleuterscholen waren te klein voor al het jonge grut en zo heb ik maar een 1/2 jaar daar doorgebracht.
Vervolgend 6 jaar op de Burgemeester Fockschool. Juffrouw Kopp die ik dank moet zeggen voor een leven lang leesplezier en dhr. Quack voor twee aangename jaren.
Al hoewel, een tikje meer de zweep was mij later op de Burgemeester Tellegenschool ULO beter van pas gekomen.
Deze school is later overgegaan in de OSD, maar zat in mijn tijd op het zg.'scholeneiland' tussen Slotermeer en Geuzenveld in.
Sinds alle kennissen en familie verhuisd zijn uit deze buurt ben ik er niet meer geweest.