Re: Nog een bekende naam: Ko Berndsen.

Auteur: Albert Voets

Hans Haer:
Vandaag 31 augustus 2010 hebben wij afscheid moeten nemen van Ko Berndsen; een bekende naam uit het Geuzenveld van de jaren 60, 70 en 80 bij zowel Buddah, Utopia als Ambassade.Op dinsdag 24 augustus jl. is Ko plotseling op 60-jarige leeftijd overleden. Hedenmiddag was de crematieplechtigheid op Westgaarde en het was hartverwarmend dat veel leden van Ambassade aanwezig waren bij dit mooie afscheid van Ko, want hij verdiende zo'n afscheid. Met Ko verliezen Mieke en ik een van onze oudste vrienden en dat is nu nog nauwelijks te bevatten.

Ko Berndsen was een klasgenoot en vriend van mij. Toendertijd zaten wij op de Dr. Alphons Ariëns School, een houten noodschool aan de Cort van de Lindenkade ( eerder aan de Sam van Houtenstraat ), waar wij de lagere school doorliepen. Hier tegenover had een olieman zijn garage / opslagplaats. Deze man moet gek geworden zijn van de vele vragen om vliegtuig bouwpakketjes waar je een cent in moest doen, wat dan veel herrie maakte tijdens het ronddraaien. Ko Berndsen moest 3 keer per week naar de ochtendmis, mocht dan niet eten of drinken ( communie ) en kon dat dan later op school doen, evenals velen anderen. Leraren op school waren: Broeder Columbanus, Meneer Smit die een aansteker naar je hoofd gooide als je niet op zat te letten, Meneer Postma, Jufrouw Eerdmans, Broeder Lorenzo en natuurlijk het hoofd van de school Broeder Rodulphus. Bekende klasgenoten waren o.a. Eric de Kruijff, Richard van Wijngaarden, Loekie de Weerd, Harry van de Wiel, Jos Traudes. Mijn lagere schooltijd begon in 1956 en eindigde in 1962. Ik heb de stenen school Het Koggeschip net niet meer meegemaakt. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen t.w. Hetty Voets, Albert Voets, Loes Voets,
Agnes Voets, Lida Voets, Antoinette Voets en Frans Voets. Mijn ouders zijn beiden overleden. Wij woonden in de Cornelis Outshoornstraat 11 hs.