De Moord en Brand buurt was de oude benaming

Auteur: Rex Mulder

vanaf 3 maanden tot mijn 27ste jaar in de Houtrijkstr 132 later na mijn trouwen in het fluwele eindje.Mijn ouders waren zeer bekent ,mijn vader gaf zondags dansen in de Kuil. mijn moeder was Tante Gien een tijdje voorzitster van de Speeltuin van spaandammerkwartier teven organiseerde zij het jeugdkamp in Stroo. Jammer dat er mensen zo negatief over die buurt zijn uit hun jeugd ,want je kon heerlijk dievi met verlos of pinkelen of slagbal spelen want je had toen geen last van auto die de straat vulden,zag in de oorlog de Duitser door de Hembrugstr rijden ,en bij het hout blokjes stelen op de Spaarndammerstr kwamen zij met de motor en zijspan aan scheuren en moest je snel een trap in duiken, ik heb er een vrij onbezorgde jeugd gehad, en beneden ons had je kapper Gladbeek en er naast de groenteboer,( Ben van 1937 )