Constateren

Auteur: null

Weet je Jaap sinds 10 jaar ben ik vrijwel elke dag, ook zondags in Geuzenveld te vinden en geloof me het overkomt mij ook er dingen gebeuren die absoluut niet leuk zijn. Ik woon in het 'zwartste' deel van Amsterdam: de Bijlmer en werk in Geuzenveld. Zelf ben ik hardstikke wit en Amsterdams van geboorte. En toch vind ik het wonen en werken in deze twee stadsdelen boeiend, uitdagend en heel soms niet leuk. Regelmatig spreek ik in op een commissievergadering van de raad van stadsdeel Geuzenveld en het levert wel degelijk iets op. Maar veranderingen kosten tijd en geduld. Ik bagataliseer niets ook je kritiek op de politiek niet. Wat mij betreft mag het allemaal strenger en strenger worden. Ook de verplichting om Nederlands te leren. Ook de aanpak van het blauw op straat en toepassing van de wet en regelgeving. Maar wij Amsterdammers moeten ook investeren in een samenleving met nieuwe dwz andere buurtgenoten. Ooit hebben onze ouders(?) hen zelf naar hier laten komen.
Mijn vader heeft in de 30ger jaren verplicht gewerkt aan het leegscheppen van de bosbaan-Amsterdamsebos. Ik vind dat deze vorm van arbeid terug mag komen als niemand wil werken, maar wel een uitkering wil. Blijft overeind dat wij onze ogen niet mogen sluiten voor de problemen die onze nieuwe buurtgenoten tegenkomen. Daarvoor steek ik mijn kop niet in het zand. En ik spreek politici regelmatig aan op slap c.q.wanbeleid.