re:Melklevering tijdens vakantie de Kort

Auteur: Okko Steensma

Ria, ik was in die tijd een jaar of 12 (ben van 1953). Jong eigenlijk he? Als ik er op terug kijk dan lijkt het alsof ik bij jullie gewerkt heb, terwijl ik na schooltijd en 's zaterdags kon komen en gaan wanneer ik wilde. Ik probeerde echt serieus mee te helpen en heb in die tijd vele kratten gesjouwd en zelfs de lege flessen in de krat op het dak van de kar gezet. Eens op een middag haalde ik een krat met lege flessen eraf, althans dat probeerde ik maar de krat bleef hangen en kiepte om. Al de 12 flessen vielen naar beneden, waarvan sommigen eerst op mijn hoofd en daarna stuk op straat. Het liep gelukkig goed af maar ik heb het Piet nooit verteld (Piet als je nog geld van me krijgt?). Pffff, dat heb ik eindelijk verteld, heb ik m'm hele leven mee moeten dragen. Ik ben ook op mijn 17e gaan werken, dat lag mij beter dan lange studies op school. Ik werk overigens nog steeds en heb er dus al meer dan 40 jaar opzitten, maar ik doe het nog met plezier. Ik herinner me nog Thea en later Janny Loddema in de winkel. De rode Renault 4 met in het kenteken de letters JH. De melkleveranciers AMC en melkcentrale Noord. Ik ben overigens al jaren op zoek naar foto's van de bruine elektrokarren die jullie toen hadden. Dit zou een leuke aanvulling op de verhalen van deze website zijn. Maar je schreef dat alles bij een brand is vergaan. Verschrikkelijk lijkt me dat. Ik hoop het nooit mee te maken.

Groeten,