re:Melklevering tijdens vakantie de Kort

Auteur: Okko Steensma

Piet en Ria, (want ik denk dat Piet ook wel mee leest toch?).

Schelen wij maar 11 / 12 jaar? Dat had ik vroeger ook niet kunnen denken.

Ik woonde inderdaad in de Dirk Sonoystraat maar had geen sproetjes. Ik droeg een bril en had stijl haar met een scheiding rechts. Op je vraag wat er van mij geworden is. In de jaren na 1966 deed ik op de middelbare school niet echt mijn best en bleef dus zitten. Dit tot verdriet van mijn ouders en vooral mijn vader, die een goede baan had bij de politie. Ik liep te lanterfanten, zat nergens mee en had wat tijdelijke baantjes. Uiteindelijk heb ik met de hakken over de sloot mijn LTS diploma gehaald. Ik ben begonnen als elektromonteur in de woningbouw (zie verhaal werken bij Suyver en Roosen, als jullie het leuk vinden) en ging na 5 jaar bij Fokker Schiphol werken in de vliegtuigbouw. Ik heb o.a. aan de F28 en de Airbus gewerkt. Vliegtuigbouwer is een mooi en verantwoordelijk vak maar de technische beroepen betaalden slecht vond ik. Intussen had ik mijn huidige vrouw Lia leren kennen en zijn we in 1975 getrouwd. In 1977 werd onze dochter geboren en dan ondervind je dat het allemaal heel serieus is. Het werken ging goed maar het moest en kon beter, vond ik. Via via en na wat avondstudie ben ik in 1979 bij toeval in de ICT terecht gekomen. Eerst als computer operator, later als docent / trainer vakopleidingen automatisering en tegenwoordig als technisch applicatie beheerder bij een detacheringbureau. Ik beheer dan voornamelijk de diverse applicaties (programma's) die op de grote IBM computer systemen bij financiële instellingen (mainframes) en alles wat daar om heen hangt. Denk hierbij aan Pc’s, (web)servers, etc. Momenteel ben ik gedetacheerd bij een bank in Amsterdam. De dingen veranderen tegenwoordig ontzettend snel en niet alleen op ICT gebied natuurlijk. Wellicht hebben jullie daar ook dingen van meegekregen in jullie zaken. Samengevat, ik ben dus helemaal vanaf onderaan begonnen en heb momenteel een goede baan en daarbij ook heel veel geluk gehad. Wij wonen nu 10 jaar in Dronten, hebben 3 kinderen en inmiddels 2 kleinkinderen. De kinderen zijn allen het huis uit.
Ik denk nog heel vaak aan die tijd terug. Een tijdje terug liep ik door de oude buurten in Geuzenveld en Osdorp. De dijken zijn verdwenen. Overal ligt straatvuil en zijn muren beklad. Het is er niet leuk meer en men doet een poging om de wijken nieuw leven in te blazen. Dit resulteert in allerlei moderne bouwsels (al dan niet onder architectuur gebouwd) en wat vaak ten koste gaat van het groen. Het heette vroeger de Westelijke tuinsteden, herinner ik me. Hier is men helaas van teruggekomen. Op Youtube is ergens een filmpje te vinden van de sloop van de huizenblokken waar jullie vroegen woonden.

en