Re: Re: Muziekwinkel Weissenbruchstraat

Auteur: m.c. horeman-sanders (marga sanders)

Adri (den Boer) en Wim Valenkamp:
kees blauwhof:Piet, die muziekwinkel heette volgens mij "Accorda Musica", Johnny Woodhouse de kunstfluiter kwam daar veel, evenals Andre van Duin.De stomerij "Quicker Than Quick" van Ome Ge en Tante Sjaan Morsink,in de Haarlemmermeerstraat, is vorig jaar gesloten, beiden waren in de 80!!Mijn ouders hadden de melkzaak in de Weissenbruchstraat 33.Kees Blauwhof
De winkel heette inderdaad Accorda Musica en ik was de dochter ( Adri ) van Mijnheer den Boer, zoals men hem noemde. Later heb ik samen met mijn man ( Willem Valenkamp ) de winkel nog een tijd doorgezet. Maar ook wij redden het niet toen en waren 1 van de velen die verdwenen. Toch bestaat Accorda Musica nog steeds en wel sinds 4 jaar in Aalsmeer maar wij doen nog uitsluitend in Accordeon-muziek. Mijn broer Bep ( de drummer ) is helaas overleden. Mijn broer Gerrie ( de Kunstfluiter ) woont nog steeds in Purmerend. Mijn vader,c.q. schoonvader, was niet alleen een zeer goede Accordeonist maar ook een beminnelijk mens. Het was vroeger een prachtbuurt daar en boodschappen deden wij o.a. natuurlijk ook in de melkwinkel van Blauwhof. Aardige mensen.
Adri ( den Boer ) en Willem Valenkamp.

Wat ontzettend leuk om dit allemaal te lezen. Ik ben in 1945 geboren in de Warmondstraat en heb daar gewoond tot 1970. Er zijn nog platen in mijn collectie met de sticker van Accorda Musica. Je kon daar terecht met al je vragen en kreeg dan altijd uitgebreid advies. We vonden het vreselijk toen de zaak ophield te bestaan. Ook kan ik me nog de melkboer herinneren die de zaak had voor de familie Blauwhof, alleen de naam weet ik niet meer. In de Warmondstraat had je ook een melkboer, als ik me goed herinner was de naam Arends. De familie Veltman had een sigarenzaak, maar dat was meer tegen het Hoofddorpplein aan. In de Haarlemmermeerstraat had je ook nog kapper Osenga en melkboer Al. Verder was er ook nog een slagerij waar destijds de karkassen werden binnengebracht op grote staven ijs. Daarnaast was een winkel met fournituren etc. gedreven door 2 zussen waarvan ik helaas de namen niet meer weet. Bij Heida en Spangberg waren we ook klant en Piet Logies heeft ook zo het een en ander voor ons gedaan. De St. Johannes de Doper kerk (1951 ?)werd later weer afgebroken, jammer, was een schattig kerkje. Mijn klas deed daar als eerste de 1ste Heilige Communie. Er moet meer in mijn geheugen zitten maar nu even niet.