Re: Ben scholten

Auteur: Cor Fisher

Ben Scholten:
Mijn ouders, mijn twee zusjes en ik woonde in de van Hanxleden Houwertstraat 69 ''' vanaf 1955?
Beneden ons op de tweede etage woonde de familie Zijderveld,daaronder de familie Haage en op de beneden verdieping de familie Krijnen. Naast ons woonde Ingrid en Erwin Harmsen daaronde Hanny Sirach en ouders. Op de eerste etage op nummer 71 woonde een familie met een tweeling meisjes en op de eerste etage ern familie uit Indonesie waar wij bevriend mee waren maar waar ik de naam ben van vergeten. Ik deed altijd boodschappen voor ze. Leuke tijd? Soms wel,soms niet.
Ik werd vaak gepest door de meisjes in de straat.
Er was toen ook en cafe waar wij vanaf ons voor balon op uitkeken. Cafe Paauwe. Daarnaast kwam toen een grote Albert Heyn waar wij niet kochten. Wij deden onz boodschappen by de Gruyter in de Fockstraat en later op de markt plein 40-45 met dat vreslijke carrilion.
Ik woon en werk nu al 35 jaar in London maar denk vaak terug.
Ben Scholten

De familie Zijderveld ken ik nog wel. Hun zonen Rob en Wim waren destijds ook jeugdvrienden van mij. Met Hanny Sirach ben ik Facebookvriend. Volgens mij, maar ik weer het niet zeker meer woonde op 69 ook een familie Verhagen met hun zoon Kees, zij was stewardes en hij steward bij de KLM en zijn later verhuisd naar Zutphen.