jUffrouw de bij

Auteur: Irma de Graaf

Leuk! Ook ik heb op De Meerkoet gezeten, eind jaren '60, in de klas van juffrouw De Bij. Zij had ongelooflijk lang haar, dat zelfs in een (dikke) vlecht tot onder haar billen kwam, meen ik. De foto van het indianenfeest, waarover hierboven geschreven wordt, heb ik ook. Sterker nog: ik heb de kleertjes die ik toen aan had nog in de verkleedkist van mijn eigen kindjes!
Ik heb prima herinneringen aan De Meerkoet. Minder leuk, maar wel een heldere herinnering: de keer dat ik tijdens het speelkwartier door het raam naar binnen stond te kijken (waar een andere klas gymles had) en iemand anders me een duw gaf waardoor ik met mijn gezicht door de ruit ging. Tsja, was toen nog enkel glas, hè ☺ ! Op een winterse dag stapte ik, onderweg van het Dorus Rijkershof naar De Meerkoet, aangemoedigd door 'grote kinderen', overmoedig op het ijs van de naastgelegen sloot en zakte er natuurlijk pardoes doorheen. En dan herinner ik me nog mijn strikdiploma...... en .......