Re: Re: Re: Jacob Cabeliaustraat

Auteur: Carla Schweiger-Roemelé

Wim Hudepohl:
Carla:Wim Hudepohl:Heel herkenbaar dat stukje van Carla. Woonde ook vanaf 1956 in de Cabeliaustraat. Ik heb vanaf 1975 30 jaar in Purmerend gewoond maar mijn broer Stef heeft tot een paar jaar geleden om de hoek in de Cornelis Roobolstraat gewoond (Stef spreekt trouwens af en toe jouw broer Hans nog, Carla). Hij heeft nu nog een garagebox in de Cabeliaustraat. Ik woon inmiddels weer in Amsterdam (Osdorp) maar kom nog geregeld in de Cabeliaustraat omdat mijn motor daar gestald staatLeuk van je te horen Wim. De laagbouw was eigenlijk een klein dorp. 's Zomers buiten spelen en 's winters natuurlijk schaatsen op de sloot voor de deur of de Haarlemmertrekvaart en kerstbomen verbranden en met fakkels lopen.Ik heb er een heerlijke jeugd gehad, de school op loopafstand en de buurtwinkels als slager Blommestein en melkwinkel De Kort, de kruidenier Hoveling en natuurlijk de snackbar waar je fijn snoep kon kopen.Van 1973 tot 1984 heb ik met ons gezin nog in de Ewoud Worststraat gewoond, in de straat bij Almering. Daarna nog 15 jaar in de Bijlmermeer en nu sinds 12 jaar in Ouderkerk aan de Amstel. Een paar maanden geleden gekeken naar de afbraak van de hoogbouw, de Ewoud Worst was dichtgetimmerd. De Jacob Cabeliaustraat is altijd goed te zien vanaf de Haarlemmerweg, als we op weg zijn naar broer Hans in Halfweg.Met Rene Noordeloos heb ik nog contact en ook Jos, Pierre en Antoinette heb ik in 2007 nog gezien en gesproken. Heb jij nog wel eens van de familie Ferencik gehoord? gr. Carla Schweiger-RoemeleHallo Carla,via Stef hoor ik wel eens wat over Jos Noordeloos (zij zijn nog steeds bevriend). Pierre spreek ik heel af en toe, hij woont redelijk dicht in de buurt en van Antoinette weet ik dat haar man (Jan Postema) niet zo lang geleden is overleden. Mijn vrouw is in 1999 overleden. Met de familie Ferencik heb ik geen contact.

Hallo Wim,
Je bent een van de weinigen die uit ons buurtje reageert. Jouw naam kom ik geregeld tegen.
Een half jaar geleden ongeveer las ik een oproepje van dasa ferencik, de dochter van lydia ferencik. via de dochter heb ik een berichtje van lydia gekregen (de jongste van het gezin). Ze is getrouwd en heeft een zoon en dus een dochter (dasa). De ouders leven allebei nog, 85 en 89, in het bericht van ruim een jaar geleden. Madeleine heeft geen kinderen en Rob heeft een zoon.
Verder geen contact meer. Weet jij hoe het met het gezin Kristel is gegaan?
Groetjes, Carla Schweiger-Roemelé