Re: Re: Fietsenstalling Vogelenzangstraat.

Auteur: Dick

Stegwee:
Dick Muller Massis:Kennen jullie Ome Freek nog. Ome Freek had een fietsenstalling in de Vogelenzangstraat. Wij gingen hem altijd een beetje plagen.Wij renden de trap af naar beneden en gingen dan door die enorme ruimte rennen en schreeuwen. Hij pakte dan zijn bezem en probeerden ons te grazen te nemen. Goh wat hebben wij hem geplaagd. Des al niet te min kwam ik ook wel bij hem boven in zijn huis. Hij was heel aardig en had een heel lieve vrouw. Je kreeg altijd iets te drinken. wat was de kindertijd toch leuk. Je hoefde weinig, je kon spelen (ook nog op straat). Het schaatsen op de Westlangracht. . Hulde aan de groentenman Bergkamp. Deze man was altijd zo hard aan het werk.
Hoi Dick, jaaa...oom Freek van de fietsenstalling, altijd met z'n grijze stofjas aan! Ik vond het er ook wel een beetje eng, vooral als er niemand was op een zondag, dan rende ik altijd naar m'n fiets en weer heeel snel naar boven haha :) Ik vraag me af wat er gebeurt is met die ruimte, nog steeds een fietsenstalling ? Is er eigenlijk ook nog iemand die zich de melkboer, Hoogendoorn, kan herinneren ? Zat op de hoek Westlandgracht en Th. de Bockstraat. Hij kwam altijd boven de melk brengen en liet dan zijn klompen onderaan de trap staan. Daarna moest je met een knijper op je neus naar beneden lopen, want hij had zulke zweetvoeten haha ;) Was een super leuke tijd daar :) groet Rinske

Inderdaad, als je rijwielstalling inliep, zo naar beneden, dan werd je wel overvallen door een gevoel van zijn hier spoken. Zeker als ome Freek er niet was, voelde je je niet op je gemak als je je fiets moest ophalen. Je ging dan heel snel naar je fiets en weg. Niet zo vreemd toch als je zelf nog zo jong bent.

Die melkboer die ken ik nog ja, hij had ook altijd zo'n alpinopet op. Er zaten in ons buurtje heel wat melkwinkels en groentewinkels. Voor die tijd toch wel heel bijzonder, zeker voor zo'n kleine buurt.

Ik weet van mij zelf nog, dat ook ik 1 keer per week onder de douche ging, dit was heel normaal voor die tijd. 1 keer per week douchen en dan schone kleren aan.