Re: Speeltuin

Auteur: Hans Staphorsius

Saskia:
Beste allemaal,
Mijn jeugd heb ik grotendeels doorgebracht in de speeltuin. In mijn geheugen heette die Confusius, maar die zit nu ergens anders, dus misschien ben ik in de war.
De speeltuin zat tegenover de P.J. Troelstraschool, aan de Savorin Lohmannstraat.
Er was ook een houten huisje waar je op woensdag kon knutselen. De beheerder heette Frans.
Wie kan hier meer over vertellen, heeft foto's en hoe is het met Frans?
Ik heb zeer warme herinneringen aan die plaats en heb echt gehuild toen ik erachter kwam dat de speeltuin weg was.

Beste Saskia,

Frans (Fransen) van de speeltuin (toen van Ons Huis/ later Impuls) heeft daar tot ongeveer 1996 gewerkt. Daarna was hij buurthuisbeheerder/ conciërge in de Nieuwe Oostoever/ Atlas aan de Robert Fruinlaan, later Lakenhalstraat bij de nieuwbouw aan de Oostoever! Ik kwam hem daar weer tegen toen ik bij Impuls ging werken, maar al vrij snel daarna is hij ziek geworden en volgens mij afgekeurd (WAO) en ben ik hem weer uit het oog verloren. Mijn kinderen die allemaal op de PJ Troelstra school hebben gezeten speelden ook altijd op Confusius en gingen daar soms ook knutselen. Daar kende in Frans ook al van. Geweldige goede speeltuinleider, leuk met de kinderen en handig met de speeltoestellen en het gebouw. Hij was daar veel beter op zijn plek dan in een buurthuis/ Jongerencentrum. Jammer dat alle professionele krachten in de loop der jaren bij de speeltuinen weg zijn bezuinigd. Waren mooie tijden, voor de buurtkinderen en de mensen die er werkten!1