Re: Re: hoofdweg gedeelte naar surinameplein

Auteur: Philip Wouterse

Philip Wouterse:
roel jonker:ik heb dat al eens beschreven,maar toch.ik ben geboren op dat gedeelte hoofdweg naar het surinameplein t.o. de hoofdwegschool.ik kan mij niet herinneren daar alleen gewoond te hebben.maar buiten de heer leenders zie ik van ex buurtbewoners geenenkele reactie,geen intresse ................wie het weet mag het zeggen,genoeg reacties van buurten die nog gebouwd moesten worden,ophet moment dat ik daar met veel plezier op de hoofdweg vertoefde.vriendeljke groet roel jonker

Dag Roel. Ik ben in 1959 geboren op de Admiralengracht nr 93. in 1962 verhuisd naar de Paramaribostraat 82 en in 1968 naar de Hoofdweg 53 3 hoog. Daar hebben we tot 1975 gewoond. met 2 zussen en 2 broers. Onder ons zat de drogisterij van de fam. Heger en wat later is ernaast een snackbar gekomen. In dit rijtje zat ook de groente winkel van Cees van Groningen, een bloemenzaak en een wasserij. Elke morgen moest ik met mijn boxer een pakje sigaretten en een krant halen bij de sigarenwinkel aan de overkant en kwam ik langs een kantoor boekwinkel en een kleine supermarkt. Bij het zebrapad aangekomen zij ik tegen de hond dat hij moest gaan zitten en dan ging ik naar de andere kant van de Hoofdweg naar de sigarenwinkel.
Al lezend in de sportkrant liep ik dan weer terug en pikte de hond weer op. Op 1 x na want toen was ik hem vergeten. Na een 1/2 uur ofzo kwam ik er achter dat ik hem vergeten was en rende terug.
En ja hoor, hij zat nog braaf op de zelfde plek bij het zebrapad te wachten.