Re: Re: Jac.van Maerlantstraat

Auteur: Marianne van Beers

Marianne van Beers:
Loes Balder Pennekamp:Ik ben van de lichting 1954 Onze ouders waren de eerste bewoners, Als ik de eerste foto's zie van de straat en de luiers zie hangen kan je wel zien dat het een hele jonge buurt was met een heleboel kinderen. Mijn hele jeugd heb ik doorgebracht aan de v. Maerlantstraat 13 3hoog. Het heerlijk buitenspelen, tentjes bouwen slagbal met rondjes bordje tik stoepranden elastieken trefbal met de hele buurt, wat al niet meer, spelen bij José en Mathieu de Smet, staat mij ook nog goed voor de geest. Als ik al die verhalen lees komt er hoe langer hoe meer naar boven. Mijn eerste verkering met Henk Foppen [welke je natuurlijk nooit meer vergeet, zoenen in de box, buiten zicht van moeders natuurlijk. In 1972 ben ik naar Langedijk verhuist en mijn ouders naar Castricum. Deze zijn 4 jaar terug vlak na elkaar overleden. Ondertussen heb ik 4 kinderen gekregen en heb al 7 kleinkinderen. Wij hebben en ik spreek ook namens mijn zusjes Marja Els en Anita en broer Peter een super jeugd gehad in de van Maerlant en een hele leuke schooltijd op de Immaculataschool.Groetjes allemaal van Loes Balder-Pennekamp

Hallo Loes,

Ik woonde op nummer 7, drie hoog, van 1954 tot 1960 en denk ook met veel plezier terug aan die tijd en het spelen met al die kinderen. Groet, Marianne van Beers