Admiralengracht.

Auteur: null

De Admiralengr.aan de evenzijde,waar ik gewoond heb,waren bewoond door de gewone arbeiders en aan de overkant,de onevenzijde,woonde veel leraren en deze huizen hadden al een badcel,wat in mijn tijd een luxe was,daar wij het met een tobbe moesten doen en later gingen we naar het badhuis.
De gracht lag nog op polderpeil en s,morgens vroeg,vaarden de groentebootjes van de tuinders naar de groentemarkt en werden bij de Postjesweg,naast de ambachtschool met een overhaal zo de Postjeskade ingebracht.
Onze tuin lag ook op polderpeil en moest je met drie tredentrap de tuin in.
Later ik dacht in 1954 is de admiralengracht ook op stadspeil gekomen en moesten er kademuren gemaakt worden,dat een enorm werk was , daarna werd de overhaal afgebroken en kon het water gelijk op stadspeil komen.
Voordat het zover was moesten de huizen ook voorzieningen treffen en werden de vloeren van de benedenwoningen opgebroken,daarna werd er zand in deze ruimte gedaan,daar deze ruimte ook op het polderpeil lag.
De tuinen werden opgehoogd en de zaak was oke.
Makkelijk opgeschreven,maar geloof mij,het was voor ons,een brok elende.
Wij waren met zeven kinderen,het huis was niet groot,maar toch hebben wij er met plezier gewoond en mijn zuster Nelly woont er nog steeds,hopelijk met plezier,daar de gracht toch anders is geworden,als dat ik er nog woonde.