Fietsjes huren

Auteur: Fred Fontijn

De fietsenstalling die jij bedoelt Rene, zat tegenover de dor jou genoemde school. Ik herinner me deze omdat ik daar af en toe een fietsje mocht huren. Voor 25 cent mocht je een hele morgen, het kan ook een hele dag zijn geweest, een kinderfietsje huren. Een klein fietsje met twee wielen en niet zoals tegenwoordig met 'hulpwieltjes'. De eerste keer ging ik met mijn vader, die zal in de veronderstelling geweest zijn dat ik moest leren fietsen, hij zou me wel even helpen. Tot zijn verbazing, reed ik echter direct op die fiets weg. Op zondag werden de fietsen ook verhuurd, misschien wel meer dan door de week. Helaas was fotograferen toen nog niet zo gewoon, daar kan ik je dan ook niet aan helpen.