Fietsenstalling Post

Auteur: Rene de Ruijter
1 Fan

Beste Fred de fietsenstalling die jij beschrijft herinner ik me ook nog was dat niet Heja? Ook van de fietsen verhuur weet ik nog, de fietsenmaker verhuurde ook nog brommers (Berini M21) stonden vaak bij hem voor de deur. Maar ik bedoel de fietsenstalling die er een paar meter voor zat. Dat was Post, hij zat naast de boekwinkel. Weet je ik kwam er als kind altijd en ging dan regelrecht naar de werkbank waar allerlei motortjes lagen, o.a. eitjes van Berini. Ik heb er ooit een mogen kopen en op een autoped gebouwd. Voor een kwartje kreeg je een liter benzine uit een kannetje die Post zelf in het tankje morste. Ik woonde aan de overkant op nummer 48 en was daarna altijd met brommertjes bezig. Deze stonden ook wel tegen de gevel aan van het schoolgebouw. Als ik de fietsenstalling in m,n gedachten neem dan herinner ik me zelfs nog hoe die rook. Die fietsenstalling zou ik op een foto nog heel erg graag terug zien. Ik zoek er al jaren naar vandaar deze oproep. Voor mij is dat een hele dierbare tijd geweest.