Re: Schopenhauerhof in winter en zomer

Auteur: null

Wat leuk om op deze site iemand die ook op de Burg. Roëllschool heeft gezeten tegen te komen. Meester Taale kan ik me ook nog herinneren, ik heb niet bij hem in de klas gezeten; dat wilde ik wel graag. De naam van de juffrouw van de derde klas kan ik me niet meer herinneren wel meester Groeneveld en Groen daar heb ik bij in de klas gezeten en meester de Heus. Ik kan me juffrouw "Spek" die handwerk les gaf ook nog herinneren en niet te vergeten meneer de Vries de concierge. Juf Spek is als ik het me goed herinner met meester Groeneveld getrouwd.
Hoewel mijn ouders in 1954 in de B.de Haanstraat kwamen wonen ging ik pas in 1956 naar de Burg. Roëllschool omdat de school nog niet klaar was (volgens mijn moeder) Kun jij me misschien vertellen wanneer de B.Roëllschool in gebruik werd genomen/klaar was? Het antwoord op deze vraag zou voor mij heel verhelderend kunnen zijn.
Ik ben in 1961 van school gegaan en heb als herinnering daaraan nog steeds mijn lepel en vork met een ingegraveerde haan "Cantecleer",
de naam van de schoolkrant. Ik vond je stukje heel leuk om te lezen en hoop op een reactie van jouw kant.