Re: Re: jan baas

Auteur: frans de croon

Lisa Govers-Koelman:
jan baas:wij kwamen in het jaar 1951 te wonen in de Woubruggestraat nr 3, eerste etage op de hoek van Rietwijkerstraat nr 3 boven de bakker.Ik werkte toen bij het Int transportbedrijf D.P. de Rond, er stond vaak een truck van ons voor de deur. later zijn we naar nr 5 verhuisd omdat daar een slaap kamer meer was,ik veranderde toen van baan en werd Wegenwacht met motor en zijspan. Om tenslotte voor zelf een garagebedrijf te beginnen aan de Sloterkade 170, waar we op nt 186 gingen wonenin 1992 heb ik de zaak verkocht met grote tegenwerking van makelaar Rietveldm thans woon ik in Heiloomijn adres is jabimsn@live.nl
Hallo ik heet Beppie Koelman en wij woonde op de Sloterkade 177 ik was toen 8 jaar mijn zusje Janneke was toen 4 jaar. Ik weet nog dat er een paardensmid was en een bloemenman die op markten stond en zijn vrouw was een beetje scheel en die noemde wij schele Dien en dan was er nog een schildersbedrijf Duinker die hadden een dochter Dieneke en zoon , de zoon had een bloedziekte. Dan was er nog een zaadhandel die van de familie Frewert was en die hadden drie dochters, Marianne, Johanna en Tekla, daarnaast was een sigarenzaak die een dochter hadden Thea van Eden, dat waren mijn vriendinnetjes. Wij balde altijd tegen de muur van de garage en speelde veel in die hoek. Ook was er nog de AEG fabriek waar we altijd met de autoped van de hoogte gingen rijden. Later zijn mijn ouders verhuisd naar de Warmondstraat. Ik heb fijne herinneringen aan deze buurt, jammer genoeg kan ik niemand meer vinden uit die tijd. Leuk je verhaal te lezen veel herkenning en herinneringen .