Watersnood ramp 1953 en de van Rijnschool.

Auteur: Ruud Mielard

Tijdens de watersnood ramp in 1953 zat ik als tien jarige in de vierde klas van juffrouw Schuilenburg (lieve juf), meester Schaap was de hoofd meester en met je verjaardag of goede rapporten maakte hij een tekening voor je die echt heel mooi was. Mede leerlingen uit die tijd kan ik mij nog goed herinneren , alleen de namen niet behalve Suze Rekman, Appie Day (zoon van zangeres Sunny Day van de Millers) , Betty de Wit, Gerrie Jongbloed. Wij haalden geld en kleding op voor de slachtoffers van de ramp. De opbrengst werd door mijn vader naar Hilversum gebracht voor de radio uitzending "Beurzen Open Dijken Dicht". Een klasse foto van toen staat op Schoolbank.nl . Graag zou ik ( ivm mijn ziekte) na zoveel jaar reacties ontvangen van hen die zich kunnen vinden in dit verhaal. Groeten van Ruud Mielard.