Speeltuin deel 2

Auteur: null

Even volgend op mijn oproep voor foto's van de Westerhoven-speeltuin... van de week reed ik er weer eens langs. Ik dacht terug aan de bomen rond de speelplaats, de speeltuin was omgeven van mooie bomen en bosjes, ook wat prikkelbosjes waarvan je wel eens baalde als je voetbal erin vloog. Aan de achterzijde van de speeltuin een heerlijke klimboom waarin we een 'hut' hadden, de Apehut. Lekker klimmen, hutten maken in de bosjes, egeltjes zaten er zelfs, en dat in een stadsbuurt.

Inmiddels heeft het stadsdeel onlangs de laatste groenbeplanting en bomen rondom weggehaald, vanwege 'beter zicht op de speelplaats', alsof de bomen het zicht belemmerden of zoiets, op... ja, waarop eigenlijk.... Een absolute onzinreden, met als gevolg een kale en naargeestige, levenloze vlakte. In deze buurt worden met rasse schreden de laatste bomen gekapt, en wat overblijft is een kaal en saai zootje. Kinderen kunnen hier op geen enkele manier meer hun fantasie uitleven. Jammer hoor.