zomerlust en andere winkels

Auteur: null

ik zie daar ergens iets staan over ijssalon zomerlust.
het was een meer snoepwinkel ,die geleid werd door twee zusters .
als kind woonde ik erachter
Als je eens een stuiver had,kon je heel lang iets zoeken in de potten die op de toonbank stonden,zoals stroopsoldaatjes,kauwgumballen ,ouwelvelletjes,zwart op wit,duimdrop,dan deden ze die in een zakje en voelde je erg rijk.
Later zijn de zusters in wijkaan zee een soort eethuisje begonnen .Je had er ook Hoeve de bakker,aan de achterkant was de bakkerij,daar kregen we wel eens een mislukt koffiebroodje,was toen een vierkante brok zachte koek model tompoes heel donker ,maar erg lekker.Er was ook een luxe huishoudzaak,meyes en howeler die verkochten mooie serviesen en de modernste aparaten,welke toen nog bijzonder waren.
Mijn moeder had toen ook al een wasmachine,die werd midden in de keuken gezet,er werd heet water ingegooid en er draaide iets in het midden,de slang hing in de gootsteen en het moest nog gewoon doorde wringer gehaald worden ,voor het op gehangen kon worden,buiten of op rekjes voor de kachel. Mijn moeder werkte ooit bij de bata en we mochten met sinterklaas bij kaashandel Strijk onze schoen zetten.ach memories als je er aan denkt komt er steeds meer naar boven