Re: Re: Jeugd in Slotermeer

Auteur: Learoelofszen@gmail.com

Tjeerd Lettinga:
ingrid schijff:Ben in mei 1955 (was toen 7 jaar) met mijn ouders verhuisd naar Slotermeer. Ken bijna ale winkels nog op het Confuciusplein. Cafe Hesterman, Compier, Arnold Snoeren, een sportzaak etc. Strijk, de kaasboer, en de warme bakker waar we op luilak warme luilakbollen haalden.De Nylonpoort was aan de andere kant bij het poortje, daarnaast dacht ik zat de bloemnzaak Van Riel (de dochter Carla zat bij mij in de klas). Niet te vergeten kruidenier Gale(n)sloot, drogisterij Rab. Heb er een heerlijke jeugd gehad. Zat tot het einde van het schooljaar op de Burg. Roelschool. Tot en met de 3e klas bij juffrouw Van der Wal, daarna bij meester Groeneveld, die naar horen zeggen op zeer jonge leeftijd is overleden.
Weet je de naam nog van de boekenwinkel in het korte rijtje! Het rijtje winkels begon daar met een tapijt/woninginrichtingszaak?

Compier